zaterdag 6 mei 2017

Voorjaars explosie
Zon, bewolking, regen en wind het wisselt dit voorjaar per dag. Met gevolg dat er een ware explosie in de tuin heeft plaatsgevonden. De voorjaarsschoonmaak zit erop, het onkruid heb ik weer wat in de hand. Dat blijft met dit weer ook groeien en de grond is voedzaam. En nu begint ook echt de bloei, je kunt alweer het jaartje verschil zien. Vorig jaar alles aangeplant en nu worden het echt al een beetje groepen. Nu goed bijhouden met het onkruid dat scheelt weer in de toekomst. Een tuin waar de planten naar elkaar toegroeien en de grond bedekken is toch iets minder gevoelig voor onkruid maar een onderhoud loze tuin daar geloof ik niet zo in. Bovendien is het ook leuk om je gedachten te verzetten en met je handen in de aarde te wroeten.
De Japanse esdoorn, de akeleien en de judaspenning is de erfenis van de vorige eigenaar. we hebben er Zwarte tulpen tussen geplant en hier en daar komt zowaar een plukje vergeet me nietjes op. Zo mooi in het voorjaar, de eerste bloei.  Ook de uienbollen doen het hier goed, de ruit is nu al een enorme pol met flink veel knoppen en de verbena (ijzerhard) houdt het hier ook vol. Wat is het heerlijk om een tuin in ontwikkeling te zien en amper te kunnen wachten tot hij weer een beetje volgroeid is. Dat was heerlijk van onze vorige tuin die 17 jaar oud was, een prachtige volgroeide tuin met bomen die hun eigen vorm hadden in de winter. Dat komt hier vast ook wel weer op den duur.

 

3 opmerkingen:

 1. Mooi hoor !....fijne zondag liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zwarte tulpen vind ik zo mooi. Ben daar altijd al gek op geweest en hoop deze ook in onze tuin te gaan planten. Maar dat duurt nog even.
  Je wilt de bloemen wel de grond uit kijken denk ik. Dat is inderdaad het nadeel van weer opnieuw beginnen. Maar ook wel weer leuk, zo kun je het naar je eigen smaak inrichten.

  Nog een fijne zondag gewenst!

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...