vrijdag 5 mei 2017

Gaast, een ienieminie dorpje aan de dijk
We konden het niet laten om ook even door Gaast te lopen. Een heel klein dorpje aan de IJsselmeerdijk. Op de dijk zie je in de verte te afsluitdijk met zijn sluizen. En ja de klep stond weer wegens een mankement open. Waar heb ik dat eerder gehoord..........
Gaast is een dorpje waar een beetje kriskras door- en achtelkaar gebouwd is. Kleine huisjes en mooie oude pastoriewoningen met oude serres, smalle straatjes en steegjes.

 Een klein stroompje zich slingert door het dorp en het word omarmt door de weilanden en rietvelden met nog meer water. Zo leuk om met de zon op een middagje gewoon te slenteren langs mooie oude huizen, de bloeiende prunussen, dotterbloemen en over bruggetjes steeds weer te genieten van de weerspiegelingen in het water. Eigenlijk kun je in een alledaags eenvoudig dorpje geraakt worden door de grote schoonheid.
 

4 opmerkingen:

 1. Wat een rust gaat er van uit, van het dorpje én van de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pauline,
  Wat heerlijk toch om in zo'n prachtige omgeving te wonen en zo te zien hebben jullie niet veel last van het vele toerisme waar in Nederland op sommige plaatsen overspoeld wordt.
  Prachtige foto's net zoals je vorige post met de schapen, schitterend!

  Fijn weekend en lieve groet,

  Loes


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi hoe je de details op de foto weet te zetten en zo de juiste sfeer pakt.
  Heerlijk zulke slaperige dorpjes. Daar kan ik van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...