maandag 6 februari 2017

De dagen zijn gevuld......


Stapels houten vloerplanken liggen te acclimatiseren om straks 75 m2 te gaan leggen op de bovenverdieping. En ondertussen zet ik plank voor plank in de grijze hardwax. Dat is nog wel even een klusje en zal mij deze week nog wel bezig houden. Ondertussen staat Hans op de ladder om het balkenplafond te schuren en te plamuren daar waar nodig is. Om het vervolgens straks weer te verven in de originele grijze tinten en de muren te sauzen. Dat kunnen we nu nog gemakkelijk doen, de vloerplaten die er nu liggen kunnen deze klus zonder zorg wel overleven. Als die klus geklaard is zijn de vloerplanken zover klaar dat ook de gang van de bovenverdieping voorzien kan worden van een houten vloer. Dus onze dagen zijn voorlopig wel gevuld....Maar niet geklaagd, we kunnen heel goed zitten in de kamer, onze koffie en ons broodje beneden in de keuken oppeuzelen en genieten van dat wat we al aan klussen geklaard hebben. Genieten van de appeltakken waarbij de knoppen beginnen te zwellen in de warmte van het huis. Zelfs de knoflook loop uit, ook mooi. Het kan wellicht gepoot worden in de tuin, hebben we straks in de zomer weer verse knoflook. Het is vandaag een prima klusdag, het grijze weer nodigt niet echt uit om een buitenklus te klaren of een wandeling te maken. De dagen zijn voorlopig nog even gevuld met binnen klussen en wel op de bovenverdieping, met als pluspunt aan het eind van de dag een frisse douche in de nieuwe badkamer.


 

6 opmerkingen:

 1. Dat zijn pittige klussen waar jullie mee bezig zijn. Maar dan heb je straks ook weer een prachtig resultaat. Succes, groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk...succes.....we zien het wel hoe het is geworden toch ?...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal dat mooi worden op die bovenverdieping.
  En de appeltakken, fijn om zoiets op de vaas te hebben, hier staan Ribes-takken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Werkze jullie hoor. Maar je had gelukkig nog wel tijd om voor ons een paar mooie foto's te maken. Ik zat al te kijken naar die bolletjes en dacht: wat zal dat nu wezen? Is het knoflook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach....anders zit je je toch maar te vervelen en achter de geraniums naar buiten te kijken, haha!
  Wat een klus maar...dan heb je straks ook iets moois! Succes!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me heel mooi worden met die grijze wax, ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...