dinsdag 15 december 2015

Grote veranderingen

Deze zomer hebben we knopen doorgehakt. Want met 350m2. woonoppervlakte is de boerderij geen klein huis te noemen. Daarnaast de werkzaamheden in de tuin en het onderhoud aan de boerderij. De leuke ontmoetingen via het Logement en mensen gastvrij onthalen en in de watten leggen. We vinden alles nu nog heel erg leuk. Vragen komen dan naar boven, blijven we hier op deze prachtige plek, of gaan we nu het nog kan, nog een keer verbouwen. Een oud huis weer eigen maken en dan een stukje kleiner, graag een beetje in de bebouwing, een klein leuk dorpje of zoiets.......maar wel aan het water en een royale tuin. Een beetje openbaar vervoer in de buurt en kortbij een grote mooie stad. Hmmmm....... maar dan moeten we wel eerst dit huis verkopen/  En dat doet pijn. Maar toch gedaan en het is binnen een mum van tijd verkocht. Maar dat kon ook niet anders, sfeervol en een prachtige droomplek aan het water.

Wat zullen we ons uitzicht gaan missen......

Wat zullen we de tuin gaan missen.....
Heel veel herinneringen straks, want 18 jaar iets opbouwen laat je niet zomaar los en wat zullen we met warmte terugdenken aan dit mooie huis, de prachtige tuin, de wonderschone bossen en de rust van het water. We zullen tot de laatste minuut genieten van deze plek om ruimte te maken voor de nieuwe plannen.

Maar het biedt ook weer nieuwe kansen. Op zoek naar een huis hebben we een prachtig huis terug gevonden, een statig rijksmonument met atelier. In een sfeervol klein Elfsteden stadje. Rondom ons water, een grote tuin en uitzicht over een natuurgebied.  

Maar behalve dromen is het nu werken geblazen, opruimen, wat spullen verkopen en vooral veel inpakken. Het blog hou ik aan, de naam van het logement zal verdwijnen en plaats maken voor een nieuwe naam, passend bij dat oude historische huis. En of we weer gasten gaan ontvangen? Stiekum zit dat nog wel een beetje in ons hoofd. Wij zijn heel erg mensenmensen. Maar dan moet er toch nog wel heel veel werk verzet worden. 

In ieder geval leggen we ons bootje achter het huis in het water aan de steiger en zullen we behalve werken en verbouwen ook gaan genieten van die nieuwe waterrijke omgeving in het midden van Friesland.

Niet ons nieuwe huis hoor... maar wel een plek waar we het bootje aan kunnen leggen.

Een van de volgende berichten zal ik iets meer over het nieuwe huis, dat wonderschone historische stadje en de omgeving vertellen.


15 opmerkingen:

 1. Vandaag keek ik toevallig op je blog Pauline!! Ik miste je posten en zie nu....een mooie post met de op handen zijnde veranderingen!!!
  Wat zul je het mooie plekje missen...de tuin, de ruimte....
  Ik boven benieuwd wat het wordt, maar dat zul je vast een keer vertellen!
  Succes met alles!

  Lieve groet Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een ontwikkelingen. Ik kan me voorstellen dat het best lastig is, zulke keuzes. Ben erg benieuwd naar de nieuwe plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh...wat spannend allemaal maar ook heel erg leuk. Ik vind het zó goed dat jullie deze uitdagingen uitgaan! Het klinkt als het maximale uit je leven halen, al houdt dat wel in dat je weer flink aan de slag moet. Maar aangezien jullie er al eens in geslaagd zijn om van iets een heerlijke plek te maken, ben ik er van overtuigd dat dat jullie nu ook weer zal gaan lukken. Ik wens jullie heel veel succes!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is niet mis die veranderingen .
  Heel veel sterkte Gaat vast mooi worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan ben ik blij dat wij ook even mochten genieten van dat bijzondere plekje.. maar jullie gaan een nieuwe uitdaging aan heel spannend wij wensen jullie dan ook heel veel succes.

  Groetjes aan Hans.
  Liefs Gerard en Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een spannende tijd. Een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek. Je gaat ons vast mee laten genieten:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh..ik miste je al, na onze ontmoeting in Maarssen keek ik vaak op je mooie blog!
  Maar wat een grote knoop is er door gehakt;) ik snap het wel en ook dit zal jullie weer veel mooie dingen brengen, waar jullie hopelijk nog lang van kunnen genieten.
  Het klinkt in ieder geval goed!
  Sterkte met alle perikelen erom heen❤

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moedig om een prachtige plek achter je te laten en weer opnieuw te beginnen.
  Maar ook een super leuke uitdaging.
  Heel veel succes.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooooo Pauline, dan heb ik te lang gewacht, want ik wilde komende februari of maart nog wel een overnachting bij je gaan boeken.
  Wat dapper van jullie om toch weer opnieuw te gaan beginnen. Wat zal dit dan een spannende tijd voor jullie zijn. Maar wat zal het nog pijn gaan doen om dit alles achter te laten, ook al ga je naar een heel fijn ander huis op een heel mooie plek. Net zoals je zegt, iets wat je in 18 jaar opbouwt laat je niet zomaar achter...
  Heel veel succes en sterkte, hou ons op de hoogte hoor,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat moet dat een dubbel gevoel geven, natuurlijk leuk om deze uitdaging aan te gaan, maar toch, het afscheid nemen van iets wat jullie zelf hebben opgebouwd, moeilijk... Herkenbaar, wij zitten momenteel ook midden in de verbouwing. Succes en sterkte met alles Pauline, Fijne feestdagen alvast!
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjee Pauline wat een dapper besluit.....zal anders worden....ben benieuwd naar jullie nieuwe huis...liefs fijne dagen Ria x❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooooh, wat lijkt me dat moeilijk Pauline! Na 18 jaar afscheid nemen van iets wat je in die tijd hebt opgebouwd.....moedig hoor! Het geeft aan de andere kant weer nieuwe kansen en uitdagingen natuurlijk!
  Ik wens je fijne feestdagen: de laatste in dit mooie huis neem ik aan.
  Ik ben reuze benieuwd naar je volgende post! Geniet van de komende feestdagen en ik wens je alle goeds voor 2016!

  Groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Pauline & Hans,

  Jullie gaan een mooie nieuwe start tegemoet in een prachtig historisch pand. Heerlijk zeg .. het nadenken & uitwerken van de inrichting .. weer helemaal jullie eigen plekje creëren. Dat kunnen jullie .. dat bewijst de prachtige boerderij met logement dat jullie "achterlaten". Tijd voor een frisse nieuwe start ;)

  Liefs,
  Bas & Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat lijkt mij dat een moeilijke keuze om iets waar je achttien jaar je ziel en zaligheid in hebt gelegd te verkopen. Toch maken jullie deze keuze niet zomaar, en gezien de foto`s van het logement, jullie tuin en kunst zal de nieuwe uitdaging net zo sfeervol en vol liefde zijn met dat gene waar je hart ligt. Ik wens jullie een heel fijn 2016 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lees net je blogposten terug en ben er even stil van, ik wens jullie heel veel succes met jullie nieuwe woondroom!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...