donderdag 24 december 2015

Een droom die waar wordt...
Behalve je huis verkopen is het ook belangrijk dat je weer een huis kan vinden waar je voor valt. Dat viel niet mee met onze wensen...... Een huis met een verleden, sfeervol van bouwstijl, een atelier, grote tuin, aan het water, in Friesland. En het liefst in een dorp met een mooie dorpskern. En soms komen alle wensen uit.

Het huis staat in een prachtig historisch elfstedenstadje, met een beschermd stadsgezicht. Zowel aan de voorzijde als achterzijde water, waar we een boot kunnen aanleggen. Een oud huis, nl. het oudste huis van dat kleine stadje, met een grote tuin. Het huis heeft veel sfeer, dikke balken plafonds, oude estrikken vloer, een bedstedenwand met een kinderbedje en prachtig uitzicht over een natuurgebied omgeven door water,  de Ruterpolder.

Halverwege december vieren de "Dryltsters" het feest IJlst in Wintersfeer, en zo ook dit jaar. Verlichting over het water, kerstbomen op de straat, op de bruggen en bij de voordeuren van de grachtenhuizen langs de EE. Een ieder doet zijn best om er iets feestelijks van te maken. Ja, dan kun je niet achterblijven bij het huis wat een belangrijke rol gaat spelen in de komende jaren, dus ook de voordeur van een krans voorzien en kerstbomen bij de deur. Volgend jaar komen er zeker lichtjes in de bomen voor de feestelijkheden die s,avonds plaatsvinden.Het komt helemaal goed, zullen vast nog veel gaan klussen om dit huis als ons huis te maken, met een eigen sfeer.  Vandaag was het een belangrijke dag, de dag dat het koopcontract van de boerderij officieel rond is en de koop van het huis in IJlst ook definitief door kan gaan.

Dus met een zelfgemaakte fles appelsap en notenport onder de arm, op naar de makelaar Kuperus-Heeringa te IJlst. Nog even wat foto,s van de kerstsfeer in IJlst en een aantal foto,s van het huis gemaakt. Ja en dan tikken je nieuwe buren al op de ramen. Of we een kopje koffie willen. Wat geweldig zo,n gastvrij onthaal. En met een uitnodiging om het nieuwe jaar in te luiden in IJlst gaan we naar huis.

Ja dat gaat allemaal goed komen in 2016.
 


13 opmerkingen:

 1. Ohhh Pauline, wat een prachtig pand! Wat zullen jullie uitkijken naar het nieuwe jaar. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en heel veel geluk gewenst op jullie nieuwe stek!

  Voor jou hele fijne feestdagen gewenst!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Pauline, dus jullie gaan in IJlst wonen. Dat ken ik een heel klein beetje. Een collega van Ben (inmiddels met pensioen) woont daar aan de Geeuwkade. We hadden daar een paar jaar geleden een klein feestje, omdat de beste man met pensioen ging. We maakten vanuit IJlst een boottochtje, en dat was echt genieten hoor. Super leuk dat jullie daar gaan settelen.
  Ik wens jou, je man en je gezin ook heel fijne Kerstdagen toe en een heel erg mooi, gelukkig en vooral gezond 2016.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh zucht, wat een geweldig mooi huis is dat, echt een droom!! Heel veel geluk in deze nieuwe woning. Fijne feestdagen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig huis!!! Van harte gefeliciteerd en ik wens jullie heel veel woongeluk en plezier op jullie nieuwe stek!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig huis !!!.....succes met alles ...
  Hele fijne dagen ...liefs Ria x ❤️❤️❤️

  Merry Merry Christmas love Ria x ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw....wat een prachtig pand! Heel veel succes!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi huis daar gaan jullie iets prachtige van maken.

  Heel veel plezier en alle goeds op jullie nieuwe stek in het nieuwe jaar.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met het prachtige huis , daar gaan jullie een mooie thuis van maken .
  Op naar 2016 en naar jullie uitgekomen droom .
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ge-wel-dig! wat een sfeervol pand....en dat alleen al aan de buitenkant! Wat een heerlijkheid moet het zijn om daar te mogen wonen. Alle geluk in jullie nieuwe huis.

  groet
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat supermooi!! Gefeliciteerd met jullie prachtige stek!
  Veel geluk voor het nieuwe jaar in jullie nieuwe huis.

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie sfeervolle plek! Alle goeds voor 2016, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat jullie in het sfeervolle Friese IJlst gaan wonen.
  Prachtig huis zo mooi gelegen aan het water.
  Ik wens jullie samen heel veel geluk op jullie nieuwe stek.
  Al vast de beste wensen voor 2016!
  Lieve groetjes, Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik miste je al een poosje maar nu weet ik waar jullie druk mee waren! Zo leuk! Alleen het vorige huis achter je laten lijkt me nog wel een dingetje! Maar wat gaan jullie leuk wonen!
  Ik wens jullie veel geluk in je nieuwe huis en woonplaats toe in 2016!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...