dinsdag 21 oktober 2014

HONDENWEER, REGEN, REGEN EN WIND, HEEL VEEL WIND

De middag begon vandaag met regen, en niet zo,n klein beetje ook. Zoveel regen en zoveel wind, dat Storm het wel voor gezien hield. Hoezo hondenweer, zelfs een hond als Storm die het liefst elk moment buiten wil zijn, rennen, achter stokken aan en opwaaiende blaadjes vangen, hield het vanaf vanmiddag wel voor gezien. Met moeite een klein wandelingetje, gewapend met laarzen en een dichte jas is het gelukt.

Hans is vandaag druk in de weer, na zijn succes als appelstroop maker op de appelplukdagen in Frederiksoord, heeft hij thuis ook succes geboekt. Vandaag worden de eerste potjes gevuld met appelstroop, dat wordt smullen. Niets lekkerders dan appelstroop op Fries roggebrood. Hij is zo hard aan het stoken dat de ruiten beslaan.

Binnen kan ik door beslagen ramen en de regendruppels nog genieten van het herfstige weer buiten, want ook deze buien horen toch echt wel bij het jaargetij, alhoewel het journaal toch weer heel heftige beelden liet zien. Dat was weer niet normaal. Je auto zal toch maar veranderen in een skatebord nadat er een boom op is gaan liggen. Dat is niet leuk.

Binnen maken we er maar het beste van, een beetje rommelen, het wordt nu toch echt tijd om de kussens maar weer te wisselen, hmmm. en het gewei krijgt ook maar weer een goede plek, en niet te vergeten, een waxine lichtje aan. Ook de glaasjes voor de lichtjes, een jarenlange verzameling, maar weer te voorschijn gehaald. Voelt ook wel weer heel goed en gezellig zo binnenshuis, in de warmte van onze verbouwde stal wordt het ook langzaam een warm binnenhuis.9 opmerkingen:

 1. Ondanks de storm , mooie sfeerplaatjes .
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wat een storm hadden we gisteren hè? Al kwam het ergste hier toch wel pas 's avonds. Er kwam ook nog een flinke portie onweer en hagel bij. En tijdens een dikke knal van dat onweer vloog hier de aardlekschakelaar er uit. Zat ik ineens in het donker... niet leuk hoor, als je maar alleen thuis bent. Maar gelukkig viel het mee en was alles snel weer opgelost...
  Ik hoop dat het vandaag mee gaat vallen met het weer, ga een dagje winkelen met de dochters...
  Heerlijk lijkt me dat, eigengemaakte stroop... geniet ervan...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Mirjam, heel veel plezier vandaag, leuk winkelen met dochters (jaloers, met zonen lukt dat nl.niet, alhoewel ik niet mag klagen met een shoplustige kleindochter).

   Verwijderen
 3. Eigenlijk viel het hier wel mee, we hebben niet zo veel van storm gemerkt. Ja....het waaide hard maar stormen....nee hoor!
  Maar met dat weer ziet het er binnen bij jou weer heel gezellig uit met die lichtjes: dat heeft ook wel weer at hè!
  Geniet er van zou ik zeggen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline, Hier in Twente viel het met de storm wel mee. Maar het was binnen wel heerlijk met kaarsjes aan lekker hangen op de bank met een goed boek.

  Groeten aan Hans!
  Liefs, marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om het binnen weer gezellig te maken nu het buiten echt herfstweer is! En zelfgemaakte appelstroop heb ik nog nooit geproefd, maar lijkt me erg lekker! Wat is je header mooi.

  Lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het viel hier gelukkig mee, altijd een zorg om alle diertjes hier op tijd veilig naar binnen in de stal te loodsen, maar daarna lekker binnen zitten genieten van de regen die tegen de ramen tikte,
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellige foto's van jullie huis Pauline. Bij ons viel de storm gelukkig ook mee! Ik slaap altijd heerlijk van de wind om het huis en de regen tegen de ramen :-) Een prettige bijkomstigheid.

  Een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja...als zelfs de hond niet eens naar buiten wil, ha ha! En appelstroop!!! Heerlijk...ben alleen niet zo dol op roggebrood...leuke sfeerfoto's

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...