zondag 12 oktober 2014

EENVOUD LANGS DE WATERKANT


Dichtbij huis is het soms heerlijk wandelen, vooral langs de waterkant van de Veenhoop. Friesland bezit natuurlijk veel meren, grote en kleinere meren, watergebieden welke de verbinding zijn tussen de meren. Uitwaaien langs de waterkant, je hoofd leeg maken en je fototoestel volladen. Zandgebieden langs het water zijn altijd boeiend. Het wordt gevormd door weer, wind en water. De oevers zijn onderhevig aan soms een overvloed van water, maar ook een lange tijd van droogte. Of een geul gegraven door spelende kinderen, met hun schepjes en emmertjes, een restant zomervermaak. Altijd weer wordt je verrast. De structuur wordt per dag bepaald en boeit mij enorm. Geulen, waar lange tijd water door heen vloeit, bij droogte leeg staat en scheuren gaat vertonen, een boeiend spel 
Even boeiend wat er allemaal wel niet aanspoelt. Gewoon het alledaagse, datgene wat gewoon verloren gaat, waar je vaak zomaar aan voorbij loopt. Maar niet vandaag, omdat het gewone toch heel bijzonder is......


8 opmerkingen:

 1. Als je er voor open staat, is er heel dichtbij vaak ook veel moois te vinden. In zo'n mooie leefomgeving als van jullie gaat dat al helemaal snel op.

  Een fijne week, Pauline. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja...je moet het willen zien....zoals Ingrid al zei, je moet er voor open staan en dan zie je veel meer. Je hoeft hier niet ver voor te gaan.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Er is zoveel moois als je het wil zien!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline,
  Er is in al dat gewone, alledaagse, zo enorm veel moois te zien. Dat toon jij hier weer...
  Mooie plaatjes, en fijn dat je zo dicht bij huis lekker weet te genieten...
  Fijne nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Als je goed om je heen kijkt is alles gekleurd!" Ik geloof dat de zin zo was maar weet het niet zeker. Maar wat wel klopt is: als je goed kijkt zie je heel veel moois! Ik ben zelf ook een "raper" van veertjes, takjes, herfstspulletjes e.d er is altijd wel iets dat mooi is. En jij laat ons dat met prachtige foto's zien!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Juist die kleine dingen maken het leven zo waardevol, er is zoveel te zien wat de natuur ons biedt.
  Prachtig om er ook voor open te staan.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, dit is nou echt anders kijken ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De natuur is vaak prachtig. En het zijn vaak ook maar kleine dingen waar je zo van kan genieten. Als je er maar oog voor hebt.
  Mooie foto's.

  Fijne week nog.

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...