maandag 27 februari 2012

Weg winter, welkom voorjaar

Februari en maart kunnen nog van die nachten geven waar volop de winter in de lucht hangt terwijl overdag de aarde flink op kan warmen. Vorig weekend een dagje in de tuin aan het ruimen en zondagavond was de kruiwagen half gevuld achtergebleven in de tuin. Dat leverde prachtige foto,s op in de vroege ochtend waar de zon het licht verspreid. Vogels scharrelen op zoek naar wormpjes tussen het achtergebleven blad, wachtend op een voorjaarsdag.Dit weekend was het een prachtig weekend, mooi weer, zon en prima buitenweer. Het gaat dan altijd kriebelen, ruimen, de groentetuin opschonen en dankzij de helpende hand van Gerda (dank je wel) in het najaar is de helft van de moestuin al voorjaars klaar. De ruiten van de koude kas zijn gerepareerd, de rabarber is afgedekt om alvast voor te bleken. De eerste bonte radijs, de salademix en bladmosterd, uien en chinese bieslook, olifantenknoflook, boomui en lenteuitjes zijn gezaaid en geplant. Spannend wanneer de eerste groene puntjes boven komen. Voor het zaaien heb ik bij Vreeken een potjesmaker besteld en de schuur staat nog te wachten op een flinke opruim beurt. Nog even dan hangt het gereedschap weer keurig klaar om ingezet te worden in een nieuw tuinseizoen.

De eigengeente leifruitbomen vertonen fikse bloeiknoppen en de later gezette leifruitbomen vormen tesamen een prachtige eye catcher langs het pad. Het snoeien is een behoorlijke klus en helemaal zeker weten of ik het goed doe, dat maakt het ook een beetje spannend.

Heerlijk werkend, warm en rode wangen en een kopje koffie in de tuin is een weekend die nooit lang genoeg kan duren.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's weer! Heerlijk om buiten bezig te zijn met dit weer. Volgens mij moeten jullie erg veel voorjaarsklaar maken!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het weer heerlijk om buiten te zijn, die rode wangen, het voorjaarsgevoel.
  Mooie foto's, ook van die zaden, zo mooi!!!
  Geniet lekker van de voorboden van de lente.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om weer buiten bezig te zijn! Een hele klus bij jullie als ik het zo lees... een potjesmaker staat hier ook nog op het verlanglijstje, ga eens even kijken of Vreeken een webwinkel heeft.

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je nu pas ontdekt....het is heel gezellig bij je....prachtige foto's...word graag volger van je...lijkt me erg leuk!!!
  Ik wens je een fijne dag & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Foto's om weer van te genieten. Ik vind de foto met de gieter erg mooi......groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...