maandag 5 april 2010

Afscheid van het paasweekend


Helaas, aan alles komt een eind en de herinnering blijft. De herinnering aan een dag ontbijten met een (tuin)vriendin die is blijven logeren. Behalve dat ze komt logeren en een helpende hand biedt bij het tuinieren met de paasdagen, koken we samen, maken de heerlijkste salades klaar en maken een stoofpotje klaar. Het vlees komt van onze buren. Deze bezitten 4 koeien en zo af en toe moeten zij afscheid nemen van een van hun koeien. Het was even wennen, maar nu hebben we vlees als delicatesse op het menu staan.
Behalve de tuin delen we ook de lange wandelingen door het Friesche landschap en de vele musea bezoeken. Maar met pasen hebben we de tuintraditie. Wij proberen de tuin zover in orde te maken zodat (zo zeggen we altijd) de koningin op bezoek kan komen. Het is bijna zover en dan zullen we haar berichten dat de tuin er klaar voor is, nog even....Vandaag kwamen mijn moeder, van 85 en de kinderen/kleinkinderen om een uur of vier. Het tuinwerk hadden we achter ons gelaten, geaccepteerd dat het ook dit jaar nog niet klaar is voor de koningin, maar na een wijntje, ach is het leed weer geleden.

Met z'n allen rondom de tafel, praten en genieten. Genieten van de gesprekken en elkaar. Dan komt er de tijd van afscheid nemen, het terug brengen van mijn moeder.(Als een koningin) gaat ze huiswaarts, met 6 verse eieren en een bosje voorjaarsbloemen in de taxi van de fam.Taas-Kick en co, richting haar huisje in Heerenveen. Jawel een zelfstandige dame die trots is op haar huisje. De kinderen zwaaien we uit, wetende dat ze genoten hebben van een dagje elkaar weerzien en uiteindelijk een gedekte tafel.

Nu zitten we met ons tweetjes, het laatste glaasje wijn en de kaarsjes aan. In de bijkeuken hangen 2 kandelaars aan de bedsteewanden. De vergaarde vondsten van afgelopen zaterdag op een rommelmarkt bij ons in de buurt. ja natuurlijk is er meer dan alleen de tuin.

Maar elke ochtend maak ik een rondje, een rondje door de tuin. Genietend van de opkomst van het voorjaar, het grote hoefblad, de violen, de helleborussen (Ze zijn wat aan de late kant) en de uitlopende takken. De stoelen staan klaar om straks als de zon iets meer kracht krijgt een wijntje te drinken, lui achterover.

14 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal om te lezen...het is net een boek! Gezellig dat je vriendin met de Pasen je altijd komt helpen en dat je het met de familie zo leuk hebt gehad! Daar kun je dan weer heerlijk op terugkijken! Volgens mij wordt het vandaag een hele fraaie dag, dus misschien kun je nu in de tuin je laatste slag slaan en de vlag voor het ontvangst van de koningin hijsen hi hi!

  Een fijne lentedag gewenst! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Pauline,

  Wat een mooi verhaal, ik heb genoten! en je hebt prachtige foto's gemaakt, die met die kaars is heel mooi maar ook de tuinfoto's...genieten!
  Ik wens je vandaag nog een hele mooie, zonnige dag toe, geniet er van!
  Hartelijke groet,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch een leuke blog Pauline! Net alsof ik in de Seasons zit te bladeren. Groot hoefblad, ja dat heb ik ook eens in mijn tuin gehad maar het begon flink te woekeren. Ik probeer het nu langs de sloot voor ons huis te planten, maar daar het wil het dus niet lukken. Jammer, z'on slootwal met hoefblad lijkt me geweldig.
  Mooie wandlampjes heb je gekocht!
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline

  Blijven doen de rondjes in je tuin en vooral je fototoestel meenemen.dan kunnen wij blijven meegenieten !! leuk !!

  Je hebt een gezellig weekend gehad leuk hoor!!

  Maak er ook een gezellige dag van vandaag ik ga naar de winkel.............lieve groetjes van mij,,........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pauline, dit klinkt als een heerlijk paasweekeinde waarin alles wat het leven mooi maakt aanwezig was. Laat de koningin nog maar even wachten, tussentijds genieten is zo belangrijk. groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Pauline, dat klinkt goed, jullie hebben duidelijk een heerlijk paasweekend gehad. Enneh, die koningin komt toch niet hoor, dus maak je maar niet druk, die tuin komt vanzelf af....
  Fijne dag, lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Pauline, idd aan alles komt een einde. Maar toch leuker als je er op een mooie manier aan kunt terug denken.
  En deze week kun je misschien wel lekker genieten van een wijntje in de tuin. Het is nu hier al erg lekker en de tuindeur staat al een paar uur open. Heerlijk.....

  fijne week, lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Pauline,

  Jij kunt terug kijken op een heerlijk Paasweekend. Gezellig dat je vriendin er was. Lekker dat ze je geholpen heeft. Bijkletsen en werken tegelijk.
  Leuk het verhaal over je moeder. Wat fijn dat ze nog zo zelfstandig is ondanks haar hoge leeftijd.

  Nu weer over tot de orde van de dag. Maar wat woon jij heerlijk daar. Nog lekker even genieten!

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Pauline,

  Wat fijn dat jullie zo een geslaagd Paasweekend hadden!!

  En dat komt me heel erg bekend voor, dat tuinrondje!!! Ik doe dat meestal een paar keer per dag! Hihihi....of er zoveel groeit in een paar uur tijd!! Dat weet ik best, maar kan het toch niet laten!!
  Misschien kijk ik de planten wel uit de grond op deze manier!
  Wij zijn ook naar een rommelmarkt geweest op 2de Paasdag. Mijn vondsten zitten nog in afwasmachine, Zal het zo eens op de foto zetten!!

  Fijne lentedag, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Pauline, ik ben er even goed voor gaan zitten hoor, wat een heerlijk verhaal.
  Wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad en wat fijn dat je moeder ook nog in jullie midden is, ik moest wel lachen hoor om dat koninklijke afscheid hihi. O....en die tuin, van wat ik er van kan zien is het een pracht om daar even een rondje door te mogen wandelen. De koningin weet niet wat ze mist als ze dat niet een keertje doet.
  Ik heb ook met weemoed afscheid van de Paas genomen, vanmorgen alle spulletjes opgeborgen voor volgend jaar, de Paashaas stribbelde nog even tegen.
  Wat een mooie kandelaars heb je gekocht.
  Nou meis, ik wens je een fijne dag, volgens mij kan je vandaag wel in het oppertje van een glaasje wijn of bak koffie buiten genieten.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een zalig verhaal,leest bijna als een mooie roman met happy-end!Mijn spulletjes zijn ook weer opgeborgen, alles weer gezogen,het overschot aan chocoladeeitjes opgeborgen,wil er niet meer van eten,hoe lekker ook!
  De koningin mag best langskomen!Zo te lezen was je zelf in gezellig gezelschap,heel belangrijk en moet je ook van genieten.
  Hier is het nu prachtig weer,krijg bijna zin om buiten te eten,ben ook actief in de tuin geweest,alles weer een beetje schoon gemaakt en opgeruimd.Jouw tuin ziet er zo op de foto ook erg leuk uit!Geniet van al het mooie groen dat opkomt en groetjes,Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Pauline,
  Wat een heerlijk verhaal om te lezen,en om even bij weg te dromen......maar ook zo herkenbaar,en wat zijn ze belangrijk,al die kleine dingen die je beschrijft.En die tuin ja,ik voel helemaal met je mee,nu even hard werken en straks heerlijk genieten van het zoete buitenleven!!

  Groetjes,Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb genoten van je verhaal. Prachtige sfeer weet je in je woorden te leggen. Daarbij de foto's en het verhaal is compleet. Ook je reactie die ik net op mijn berichtje las ontroerd me. Je legt zoveel gevoel in je woorden.
  Jullie weekend kon niet meer stuk begrijp ik wel. En dat wijntje in de tuin...oei, dat lijkt me ook wel wat. Veel genot van jullie-bijna-af-tuin!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh Pauline, wat geweldig dat je het zo fijn hebt gehad!
  Dit is nou precies waar het leven om draait!
  Genieten en bewust zijn van het simpele... Je hebt een heerlijke tuin, en daar zal best veel werk in zitten. Fijn dat je er dan samen met een vriendin in kan werken en er zo'n gezellig weekend van weet te maken. Ik hoop dat jouw'n Koningin(moeder)nog vele bezoekjes aan jouw en je gezin mag brengen en je haar dan trots de tuin kan showen. Wat een zelfstandige vrouw...wat zal je daar trots op zijn! Geniet van je mooie herinnering!

  Ik heb genoeten van je mooie post!

  Een fijne zonnige tuindag gewenst!


  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...