dinsdag 6 april 2010

Slaapkamer gelukOnze slaapkamer kijkt uit op de landerijen en het is heerlijk in alle rust ontwaken. Onze achterburen is het Friesche land, een boerderij in de verte en hooguit het concert van de vogels die beginnen te fluiten om 5 uur.
Maar daar lig je niet wakker van. De slaapkamer is nog steeds in beweging. Een grote hartewens is kort geleden in vervulling gegaan. Een kledingkast. Onze kleding huisde al elf jaar in een kast van een meter breed en 2 meter hoog. Het hielp in ieder geval wel om snel een kast op te ruimen, niet te veel te bewaren, maar...... het leverde ook ergernis op, Net dat wat je zoekt is ver naar achteren geschoven en natuurlijk ben je iets aan de late kant die ochtend. Nu gaat een lange wens in vervulling. Een grote kledingkast die past in de sfeer van het huis en waarvan het lijkt dat hij zijn leven lang al op die plek in de slaapkamer zat.

href="http://2.bp.blogspot.com/_GY1EPS1SFFs/S7wZx2oU2mI/AAAAAAAAA8U/c51Ja17ccfE/s1600/2010_03_08.jpg">

Een lange weg van verzamelen gaar hieraan vooraf. Bedsteedeuren op de kop tikken. Ja en die hebben we nog niet allemaal, we zoeken nog 2 deuren die bij elkaar passen, een stel om zomaar te zeggen. Zo hoort dat in slaapkamers. De laden zijn gemaakt voor de kleinere kledingstukken enzovoort. Ja en daar ontbreken dan nog de deuren. En wat lijken afgebladderde deuren mooi op een foto. Maar deze zijn wel heel erg beschadigd, dus ze worden nog bijgewerkt en de buitenranden geverfd. Het naturel blijft bestaan. Dat hebben we juist niet teveel geschuurd, verfdelen mogen blijven bestaan. Het gaat helemaal goed komen met de kasten en het slaapkamer geluk.


Lieve Allemaal,

Even heel druk bezig met het museumweekend, een nieuwe tentoonstelling neerzetten en een presentatie voor een nieuwe herinrichting van het museum Opsterlân.
Mijn slaakamer zie ik alleen nog ,sands laat, met de ogen dicht. Na het weekend komt er weer een nieuw bericht, wellicht van het museumweekend.

26 opmerkingen:

 1. Wat leuk en knap om dat zelf te maken! Het wordt zo wel een unieke kast en dat is natuurlijk heel bijzonder! Ik hoop dat jullie er in slagen nog twee mooie delen te vinden en ben heel beneiuwd naar het eindresultaat!

  Een fijne lentedag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar! Ik heb ook al jaren een lelijke kast voor de kleren en komt het er maar niet van. Wat goed dat jullie zelf aan de slag zijn gegaan ene die deuren komen er ook nog wel:-)

  groetjes, Haikey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn al veelbelovende foto's! Wij zitten hier ook met een te kleine kast, ik hoop tegen een mooi exemplaar aan te lopen.
  groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline, er is niets heerlijker dan voldoende kastruimte, ik denk dat velen dat wel zullen herkennen. Ik heb een aantal jaren terug ook een heerlijk grote kast gekocht voor de slaapkamer. Eén nadeel van veel kastruimte is dat je een excuus heb deze ruimte ook weer te vullen en is alles ook zo weer tè vol haha.
  Ik vind je deuren prachtig, helemaal in de stijl van jullie mooie oude huis en wat zal dat heerlijk ontwaken zijn met zo'n weids uitzicht.
  Ik wens je een fijne dag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pauline,

  Wat een sfeervolle slaapkamer hebben jullie! Heerlijk om wakker te worden van de vogelgeluiden om je heen. Ondanks dat wij in de stad wonen is dat bij ons gelukkig ook zo. Misschien is dat wel het voordeel van dicht bij de dierentuin te wonen. Wat knap dat jullie de kasten zelf in elkaar zetten en op zoek gaan naar geschikte deuren. Met zo'n zelfde zoektocht zijn wij ook al een tijdje bezig, maar dan voor een geschikt bedhoofd. Ook niet zo makkelijk...ik ben nu op zoek naar geschikte kamerschermen die ik daarvoor kan gebruiken.

  Fijn dat het goed gaat komen met de kasten en het slaapkamergeluk ;-)!

  Geniet van de dag!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pauline, dat komt zeker goed met dat slaapkamergeluk van jullie. Het ziet er nu al fantastisch uit, mooi hoor, en dat het zelfgemaakt is, geeft toch nog dat beetje extra, nietwaar!
  Fijne dag, het zonnetje schijnt alweer, lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Pauline, wat een prachtige foo's van je gezellige en mooie slaapkamer. Veel, heel veel mooie dromen gewenst, dat lukt vast en zeker...

  Fijne woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om zo te kunnen wonen!!!!! Enne dat slaapkamergeluk komt wel goed dat weet ik zeker.
  Groetjes en een fijne dag Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Pauline,

  Ik heb weer genoten, wat een prachtige foto's, dat gaat vast een hele mooie kast worden!

  Heel veel geluk met die mooie kast en je mooie slaapkamer.

  Ik wens je een fijne, zonnige dag vandaag!
  groetjes, Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Pauline,
  Mooie kast hebben jullie gemaakt. Ik vind het eigenlijk zo al mooi in de oude originele kleuren. Leuk ook met die laadjes er in. Kasten heb je eigenlijk altijd te weinig. Mijn man zegt altijd als ik zit te klagen dat de kasten te "klein" worden. "Je kunt ook eens wat vaker iets weg gooien of naar de kringloop brengen". Dat is natuurlijk ook zo.

  Geniet van je mooie slaapkamer en van deze mooie zonnige lentedag.

  Groetjes van Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Pauline,

  Ik weet zeker dat het goed komt met jullie slaapkamer geluk!

  Er komt vast een cratieve oplossing hiervoor, dat is het eigenlijk al. Het ziet er nu al mooi uit.
  Wat een weelde om met een wijds uitzicht wakker te worden. Heerlijk!

  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, hoor, komt helemaal goed want het ziet er nu al heel sfeervol uit. Wij worden hier ook wakker van het getjielp van de vogeltjes, wat een luxe hè! Geniet nog van de mooie dag, lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een prachtige kast met de verweerde deuren. Echt een plaatje. Heerlijk om zo wakker te worden, dat is echt een droom van mij. Nu moeten we het doen met het starten van auto's, van buurmannen die naar hun werk gaan...ach, alles went.
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldige kleding kast !! mooie sfeer in jullie slaapkamer.......heerlijk landelijk...............slaap lekker ........lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Grappig dat jullie met het zelfde bezig zijn als wij. En ik weet dat heel goed die ergernis van te kleine kasten. Hoop dat het hier ook snel klaar is. En dan kunnen we gaan beginnen met een andere kast, waarvan we de deuren al wel hebben staan.
  Erg leuk...en met die deuren en het slaapkamergeluk komt het vast goed.

  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een originele kast en het past vast helemaal in jullie boerderij met de bedstedekast deuren!!
  En heerlijk om zo wakker te worden, tussen de landelijke rust en de prachtige vogel geluiden!!
  Lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk dat je zelf een kast creëert.
  Fijn dat je zo een indeling naar eigen wens kunt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Pauline,

  Wat zijn jullie lekker aan de klus en wat doen jullie dit in stijl. Ik zie nu al dat het prachtig wordt.

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Pauline,

  dank je voor je lieve berichtje. Wat heerlijk om zoveel kast ruimte te krijgen alles lekker op zijn plaats. Mocht je inderdaad nog bedtede deurtjes zoeken dan verkopen wij deze evenals nog meer oude ramen deuren etc.
  Laat maar weten.
  Groetjes van Jayne
  (de Zinkenviool)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. die kast is helemaal leuk, lijkt net of je hem al eeuwen hebt!! Mooie sfeerplaatjes maak jij zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het wordt zeker te weten prachtig.....
  Ik zie het nu al, wat...ik voel het gewoon.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Pauline,
  Ben ik net terug van weggeweest.....zit ik alweer te genieten en loop gezellig 'n eindje met je mee door je leuke posten van de afgelopen dagen.
  Helemaal in stijl de slaapkamerkast met oude deuren.
  Jullie kunnen terug kijken op een mooi paasweekeind met lieve mensen om je heen.
  En ik zal samen met dochterlief de agenda er nog eens bij pakken, heb wel zin in zo'n vers zachtgekookt eitje aan de ontbijttafel van het Logement it Foarhus in haar prachtige omgeving.

  Fijn weekeind tussen alle voorjaarsbloemen!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig zeg,dat is zekers slaapkamer geluk,hoop dat je er snel meer van kunt genieten,fijne zondag en nieuwe week,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bedankt voor je bezoekje! Geniet van je nieuwe aanwinst, met vriendelijke groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wordt leuk hoor; de kast....
  Er staan nog 2 passende bedstededeuren achter ons bed; (zie mijn laatste post) maar die houden we zelf maar...
  Je vindt er vast nog wel! Het leuke van zo'n kast is dat NIEMAND er zo een heeft!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een hele fijne en gezellige nieuwe week, Pauline! x

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...