zondag 30 december 2012

zon, water en kleur explosie, zomer 2012

De Friese Wouden waar wij wonen noemen ze ook wel het land van natuurlijk ritme. De structuur van het landschap, het ritme van de weilanden met de houtwallen, het ritme van de vaarten met zijn wijken, het ritme van de linten huizen langs de vaarten en..... Als je hier woont ontdek je ook het ritme van de rust, de ruimte en de stilte, het kabbelen van het water, zelfs de rust van de sluis- en brugwachter. Hij neemt zijn tijd om handmatig de bruggen en sluizen te bedienen. Hij dwingt de stuurman tot enig gas terug te nemen, immers bedient de brugwachter verschillende bruggen en moet men even geduld hebben om doorgelaten te worden.

Deze zomer hebben we zelf ook meermaals gevaren met een historische Friese Snik. Heerlijk dat rustige ritme als de wind en de zeilen hun werk moeten doen. Daarna is het thuiskomen een feest en onder de schaduw van de appelbomen kunnen we dan genieten van de huisgemaakte biologische appelsap van eigen erf.

Tot in de laatste uurtjes proberen we de zomerse dagen mee te pikken. De buitenpan op het houtvuur, met een stoofpotje en landbroodje, of een gerookt visje maken de dag compleet. 2013 wordt voor mij een jaar waar de verbouwing van het museum achter de rug is en weer 20 uur werk in plaats van volledige werkweken en meer. Als het weer meewerkt zal het buitengebeuren ook meer in mijn dagelijks ritme passen, op naar 2013.....2 opmerkingen:

  1. Het lijkt wel of ik het blad Landleven aan het lezen ben...ik droom er helemaal bij weg! Dat natuurlijk ritme klinkt heel goed!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pauline, jij ook een hele fijne jaarwisseling en veel voorspoed voor het nieuwe jaar. Mooi die zomerse plaatjes, je krijgt er stiekum alweer zin in.
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...