vrijdag 28 december 2012

Afscheid van het jaar 2012, afscheid van de winter

Het jaar 2012, It Foarhus is een landelijk gelegen logement waar wij elke dag van genieten, maar ook onze gasten. Behalve binnenshuis gebeurt er ook veel buitenshuis.  
De seizoenen veranderen het landschap volledig. En elke dag kijk je opnieuw verbaast naar de natuur, nooit gelijk aan de vorige dag, het vorige uur en de vorige minuten.
Geluiden, de wind, de zon, weerspiegelingen, de mist, het jaargetijde, de natuur verstild, de natuur die opkomt of zich in zijn volle glorie laat zien. Om zich vervolgens weer terug te trekken. Een film die onbetaalbaar is.
2012, een terugblik op de winter met zijn mooie sneeuwlaag, welke het erf bedekt. Bloemen met hoedjes op, de silhouetten van de zwarte stammen zijn deels bedekt met een witte laag. De stoelen staan uit te rusten van de afgelopen zomer, de sneeuw draagt zorg voor stoelen met witte dekens. Roerloos en verstild, zelfs de zon heeft andere kleuren en de kou in de lucht tovert paarse en roze tinten te voorschijn.


Het zijn de koude winterse dagen, genieten van een lange wandeling is het daarna weer goed thuiskomen. In de warmte, met een warm glas kruidenwijn is het goed vertoeven bij ons binnenshuis maar ook voor de gasten in het Logement It Foarhûs. Op naar 2013.

2 opmerkingen:

 1. In zo'n mooie omgeving zal het sowieso een feest zijn om bij jullie te mogen verblijven. Ik hoop dat je ook in het nieuwe jaar veel gasten mag ontvangen en veel mooie plaatjes mag schieten!!

  Fijn weekend Pauline! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt heerlijk.. na een wandelinkg aan de kruidenwijn :-) Het lijkt mij heerlijk vertoeven in jullie tuin, ongeacht welk seizoen.

  Dank je wel voor je lieve berichtje op mijn blog.

  Fijn weekend!

  Lieve groet van Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...