vrijdag 23 maart 2012

Hoe leuk kan werken zijn

Het voordeel van mijn werk is dat je vaak op onverwachte plekken komt. Het plan is om deze zomer naar aanleiding van de tentoonstelling Fracht oer't wetter, een Friese Snik naar Gorredijk te laten varen.
De Friese Snik ligt op dit moment in zijn thuishaven te Warten. En om alles eens goed op een rijtje te zetten hadden we deze week een afspraak met zijn eigenaar. Op een prachtige dag deze week gingen we dus richting Warten, een klein dromerig en waterrijk dorpje.

De ontvangst was super, in de "werf" van een botenmakelaar werden we gastvrij ontvangen met een dampend bakje koffie. Men had het druk, de werf moest deels leeggruimd worden om later die dag een oud schip binnen te laten. Aftastend volgde het gesprek om te kijken wat er mogelijk was. Kortom de Friese Snik "Swaentsje" komt straks in de maanden juli en augustus naar Gorredijk. En natuurlijk waren we (ik en Hein, voormalig schipper op grote schepen buitengaats) ook erg benieuwd naar Swaentsje.
Ze lag te wachten in alle stilte, nog geen toeristen, geen dagjesmensen en geen drukte van varende boten. Alleen de bedrijvigheid van de mensen welke werkzaamheden verrichten om de boten weer zomerklaar te maken.

Swaentsje, de Fries Snik (1913) is in 2005 geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een fraai, comfortabel en eenvoudig te zeilen schip. Ik verheug mij erop dat het schip naar Gorredijk komt om georganiseerd door het museum een deel van de Turfroute op te varen. Een historische route welke in dit geval zeilend gevaren kan worden tot de melkfabriek. Muziek onderweg, de schipper gaat vertellen, voor kinderen een doerugzak mee voor de stille momenten. Dat wordt een tocht waar men kan onthaasten, glijdend door het landschap van de Friese wouden, het land van het natuurlijk ritme.


7 opmerkingen:

 1. Lijkt me ook gaaf, Pauline!

  Fijn weekend!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super uit, geen wonder dat je genoten hebt!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw werk levert je heel mooie plaatjes op,
  dit ís toch puur genieten....en geen toeristen
  die voor je voeten lopen...heerlijk toch!!!
  PrACHTIGE FOTO'S.

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige foto's van een heel mooi stukje nederland! mooi die authentieke schuiten.

  Lentegroet uit zeeland, Judith.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je mijn volger bent geworden! Wat heb je een bijzondere site met een hele persoonlijke manier van foto's maken. Je kijkt met de blik van een beeldend kunstenaar, dat is goed te zien. Ik ga je ook volgen. Hartelijke groeten, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke site, ik ga je volgen.

  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto`s heb je (weer) gemaakt. Ik zie mijzelf trouwens wel zitten in zo`n schuit...heerlijk het water horen klotsen en genieten van de rust. Ik ben benieuwd of het gelukt is om de schuit naar het museum te krijgen.

  Hartelijk groet van Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...