maandag 5 december 2011

Ochtendluchten


s'Morgens biedt het kamerraam altijd weer een waar schouwspel. Koude nachten leveren prachtige ochtend luchten op. Koele kleuren waar nog een zweem warmte in hangt en een dik wolkendek waar de zon zich doorheen probeert te worstelen. Een kop koffie en het ochtendbroodje, een blik op het schouwspel buiten, heerlijk om zo de ochtend te beginnen.


Dit weekend is er veel water naar beneden gekomen, na een lange tijd van droogte. De aarde kan het niet zo snel verwerken. In de sporen van het leeggemaaide maisveld hoopt zich water op tot miniatuur meren. "Meren" welke de wolken en bomen weerspiegelen in hun wateroppervlakte. Het is stilte voor de storm, veel wind en hagelbuien zullen de dag teisteren maar voorlopig geniet ik van dit prachtig beeld.

2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen,...met de natuur in z'n puurste vorm!
  Ik kan me voorstellen dat je er van geniet!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi Pauline,

  Heerlijk he, om zo in moedernatuur te kunnen wonen.
  Ja wij hebben diverse stalramen. Ook de grote ramen in de gang zijn 130 jaar oude metalen frame-raam partijen van 3 bij 3 en dat 3 keer.
  Dus elke form van isolatie van (stal)ramen is interessant.
  Hier in Hongarije heeft men maar weinig originele ideeen om dit op te lossen.Totaal vervangen voor nieuwe (plastic) kozijnen .
  Maar wij willen het pand zo origineel mogelijk houden.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...