zondag 2 januari 2011

We schrijven het jaar 2011En natuurlijk alle goede wensen, een bruisend en spetterend jaar, gezondheid en heel veel geluk.
Voor ons was het een prima afsluiting van het oude jaar. We hebben het jaar afgesloten met een heerlijke vakantie, dicht bij huis. De wintersport lag immers voor de deur.
Wakker worden met een laagje sneeuw, de natuur die krom boog van de rijp, een stralende zon en goed vriezend weer. En dat allemaal vanuit je eigen stekje, met je ochtendkrantje, een kom dampende chocola, de zelfgebakken kniepertjes en gewoon even helemaal niets. De klok kende geen tijd, de afspraken waren er niet, gewoon, helemaal niets.

Het uitzicht was formidabel inclusief een aantal heuse "Friesche"sneeuwbergen", een stuk of 10, weliswaar door de boer gevormd, maar het biedt gelijk een heuvelachtig landschap en had er meer sneeuw gelegen dan waren het prima sleebergen. Maar het is nog maar begin januari, en wat niet is kan nog komen, de slee staat in ieder geval klaar.Heel uniek, de vaart was dicht gevroren en Friesland, is Friesland niet als gelijk de schaatsen onder gebonden worden. Overal werd er op de meren geschaatst, een prachtig gezicht die rijen schaatsers met maar een doel voor ogen, een prachtige tocht, genieten van het ijs en de zon en over de eindstreep komen.
Bij ons voor de deur kon ook al snel geschaatst worden, maar eerst moest de baan worden geveegd, langzaam hebben we het jaar 2010 letterlijk weggeveegd, schoon baan gemaakt, en daar lag hij voor ons, vol verwachting, spiegelend in het zonlicht.Als er een begint te vegen, komen al snel de hulptroepen aan, met vegers, met sneeuwschuivers en natuurlijk de skelter van Tjitze het buurjongetje biedt uitkomst. Hij weet de sneeuwschuiver aan te binden en handig manouvreert hij de sneeuw naar de kanten. De bezem veegt het laatste sneeuw weg en de baan is gereed. Lisanne is ook van de partij, haar schaatsen mee, de laarszen geleend en rode wangen, dat beloofd veel goeds. Een hele klus en voordat de schaatsen worden ondergebonden is het tijd voor de koek en zoopie.Na wat oefenen, de eerste rondjes en de eerste bochtjes wordt het al snel bloedserieus. Een begin en een eindstreep wordt gezet en een van de volwassenen geeft het startschot. Fijn om te genieten van het kinderplezier en de volwassenen kunnen het ook niet laten om de schaatsen onder te binden. Een heerlijk uiteinde, zo met je buurtjes op het ijs.
ijn buurvrouw heeft alle voorbijgangers gefotografeerd, maar die zal ik toch maar niet plaatsen, dat wordt echt te gek.

Het gaat gepaard met vallen en opstaan en heel even schiet het door mij heen dat het ook de realiteit is van ieder jaar, het blijft vallen en opstaan, soms een beetje meer, en soms een beetje minder. Laten we hopen dat dit jaar ons niet te veel laat vallen, uitglijden en weer opkrabbelen.
Laten we vooral ook genieten van de goede momenten en de kleine onbeduidende dingetjes blijven zien en waarderen. We proosten maar op het nieuwe jaar wat zo stilletjes voor ons ligt, wit en sereen, nog onbeschadigd.

LET OP: OOK OP MIJN WERK BEGINNEN WE MET EEN FISSE START.

Museum Opsterlân heeft schoonbaan gemaakt in 2010. Nog even dan kan het publiek genieten van een vernieuwd Museum. Een Museum waar u door verhalen de geschiedenis van Opsterlân leert kennen. Een bijzondere geschiedenis die u kunt beleven, ervaren en waar u ook actief bezig kunt zijn. En niet alleen met het verleden, ook het heden komt aan bod. Het wordt een museum waar u uw ogen, maar ook u oren en u handen goed mag gebruiken.

Kijk op: www.museumopsterland.blogspot.com

25 opmerkingen:

 1. ......Verse sneeuw verbroedert.....dat hebben we de laatste weken gemerkt, wat dat betreft is het in het noorden niet anders dan in het zuiden.

  We buren schuiven en vegen om de beurt elkaars stoepje schoon,de auto's die geen grip meer hebben op het wegdek worden even door een paar sterke mannen aangeduwd,we zitten allemaal met hetzelfde probleem en kunnen geen kant meer op, we worden lotgenoten,kinderen en volwassennen spelen samen in de sneeuw,mensen praten weer tegen elkaar over de dikke pak sneeuw....we reiken elkaar een helpende hand....

  Dat 2011 zo gemoedelijk mag blijven.....dat wens ik ook jullie toe in een goede gezondheid!!!

  Warme winterse groeten!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst ook voor jullie de beste wensen voor 2011!

  Ik kan me voorstellen, dat er lekker is genoten de afgelopen weken.
  Ook hier was het prachtig, alleen ietsje minder sneeuw als ik dat zo zie op je foto's.

  We gaan er weer voor in 2011...tot ziens

  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie winterse beelden Pauline! Ik wens jou en je gezin een sprankelend 2011 met veel liefde en gezondheid!!

  ***HAPPY NEW YEAR***

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk spectakel om mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Paulien; Wat een mooie plaatjes om het jaar mee te beginnen! Kun je je indenken dat je op die luie stoelen ooit weer in het zonnetje ligt?
  Bij jullie nog wit en koud en bij ons is de polder weer groen; vind ik ook wel weer fijn om te zien.
  nog een goed en gezond jaar gewenst!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke plaatjes, wat geweldig voor kinderen om zo te wonen!

  Voor jullie ook nog veel gezondheid, liefde en geluk voor 2011!

  M'n koffie is op, lekker aan de slag.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens jou ook een fijn en gelukkig 2011 toe! Dat het een fijn jaar mag worden. Jouw blogje brengt bij mij wel herinneringen naar boven. Wij schaatsen, als het even kon, ook op het kanaal.
  Ik zie het zo weer voor mij. Heerlijk was dat!
  En natuurlijk heerlijk om te zien dat de jeugd er ook zo van geniet!!
  Prachtige foto`s trouwens van het Friese landschap! Daar hoef je idd niet voor op vakantie ;-)

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige winterfoto's Pauline...leuk je weer te lezen !!...heel goed en vooral gezond jaar !! liefs van mij ......xxxx......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijke winterfoto's, de kinderen hebben kunnen genieten in de kerstvakantie.
  Een gelukkig nieuw jaar.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke winterse plaatjes!. Ik wens jou en je gezin alle goeds voor 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De beste wensen en een mooi 2011!
  Wat leuk die winterse plaatjes, hier is weinig geschaatst. Door de vele sneeuw was het ijs niet goed, nu is alles weer groen maar wie weet wat er nog gaat komen...lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig Nieuwjaar!!! Wat een prachtige post. Een genot om mee te beleven. Hier geen sneeuw, een beetje vorst vannacht, denk ik, wel zon op de dijk en over de zee....Nu lekker een wandeling met mijn hondje Juul!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een gezond en gelukkig nieuwjaar!

  Je hebt prachtige plaatjes gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie winterfoto's. En dat schaatsen is natuurlijk ook heel leuk, maar dan zonder de sneeuw..

  gelukkig nieuwjaar
  groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Pauline,
  De ijspret straalt ervan af !!!
  De allerbeste wensen voor 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie jaarafsluiting, he? Het winterplezier is aan de foto's af te lezen.
  Een goed 2011 gewenst!
  Groet,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellige geniet foto`s,een heel fijn jaar toegewenst,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke frisse start hier bij je....
  Friesland is toch wondermooi....heb er als kind ook een aantal jaren gewoond........
  Friesland op zijn mooist.......
  Wens je een fijn nieuw fris jaar toe.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige foto's. Vooral ook de eerste met het in de sneeuw geschreven 2011.
  De schaatsfoto's zijn ook al zo leuk.
  Ik wens jullie nog een heel gelukkig en gezond 2011 toe.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Pauline,

  Op en top winter dit, en wat een mooie foto`s, prachtig!!!

  Groetjes, Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtige genietplaatjes hier weer. Helaas is het schaatsen nu weer even van de baan...het moet toch eigenlijk nog even doorzetten vind ik.
  De beste wensen voor het nieuwe jaar, folle lok en seine!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Pauline,

  Wat een prachtige winterse foto's! De sfeer spat er vanaf! Ik wil jou en natuurlijk ook je gezin je het allerbeste wensen! En veel plezier en gezondheid toegewenst! Wat zal 2011 ons allemaal gaan brengen??

  Een lieve groet uit het westen waar geen spat sneeuw meer ligt!
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goedemorgen,
  Wat een leuke blog zeg. Ik ben net volger geworden. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
  Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Pauline,
  De kussens die jij graag wilt, heb ik helaas niet in kunnen kopen. De leverancier heeft ze momenteel niet meer op voorraad. Wel heb ik andere kussens in kunnen kopen. Van jute en van een soort van grof offwhite kleurig katoen. Deze zijn ook erg leuk. De jute kussens kosten € 15,95 en de grofkatoenen kussens € 16,95 alles met leuke opdruk en tekst, zoals van oude graan- en meelzakken en incl. vulling. Ik heb er voldoende ingekocht. Kijk eventueel eventjes op mijn blog. Ik heb er gisteravond nog een paar fotootjes van geplaatst.
  Fijn paasweekend. Groetjes, Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...