maandag 15 augustus 2016

Genieten van het afscheid van een dagAls je verhuisd laat je ook altijd veel achter. In ons geval een prachtige plek, een boerderij aangekocht als bouwval en helemaal opgeknapt tot ons droomhuis, een loei van een tuin, de Turfroute, een prachtige tuin, de bed en breakfast, de artikelen o.a. in de seasons van de B7B en het wonen in de stal,  en natuurlijk de tijd die je met plezier daar doorbracht. Het zijn nu herinneringen, maar we hebben er ook weer heel veel voor terug gekregen.

 

Een schitterend monumentaal grachtenhuis, het oudste huis van IJlst, een huis met historische elementen en een geschiedenis, een oud elfsteden stadje, een steeg met een prachtige deur, het wonen in het oude stadscentrum aan de voorzijde, aan de achterzijde een grote tuin, en water, voor de Eegracht, een overtuin,  en achter grenzend aan de tuin de westelijk Dijgracht, met een natuurgebied De Ruterpolder, een huis vol met Friese witjes, oude estrikken en natuurlijk ramen met een roedeverdeling, een werkende schouw, een bedsteden wand, bootjes die langs je tuin varen, vissen vanaf je eigen steiger, een steiger waar je de boot aan kunt leggen en als klapper op de vuurpijl, prachtige zonsondergangen. Alles overdenkend zijn het fijne 17 jaren dat wij op de boerderij hebben gewoond en ik hoop dan ook dat wij zeker nog 17 jaren kunnen genieten van deze prachtige plek, het bijzondere wonen in dit rijksmonument, de prachtige omgeving, het bootje varen te midden van de Friese meren en volop mogen genieten tot in de laatste avond uurtjes van dit kleurrijke stukje wereld in de achtertuin. 

8 opmerkingen:

 1. Dat hoop ik ook voor jullie Pauline!! Je hebt nu ook weer zo'n pracht plek vol historie.. maar ik kan me zo goed voorstellen dat je de 17 jaren op de boerderij en alles daaromheen niet zomaar los kunt laten.. gelukkig bewaar je de mooie herinneringen in je hart!

  Fijne dag!
  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er inderdaad iets heel moois voor terug gekregen. Om stil en verwonderd van te worden als je zulke mooie luchten ziet.
  Ijlst kennen we van een midweekje Friesland. We deden de boodschappen in de supermarkt in Ijlst.
  En natuurlijk van de Kameleon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een plekje achterlaten waar jullie het zo fijn hadden is moeilijk maar als ik het zo lees hebben jullie een droomhuis gevonden op een pracht van een locatie , zoveel geschiedenis , daar kan ik alleen maar van dromen .....ik hoop dat jullie daar ook echt gelukkig worden , alleen als je naar die prachtige lucht kijkt word je al blij ........
  Groetjes ,
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh schitterend. Ik wens jullie ook heel veel mooie jaren daar.
  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is fijn dat jullie zo blij zijn met de keuze die jullie hebben gemaakt. Jullie wonen dan ook prachtig! Ik ken IJlst niet, maar wat ik van jouw foto's zie is het heel sfeervol. Ik hoop dat jullie er nog vele jaren gelukkig zullen wonen.

  Fijne avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om te lezen dat de keuze die jullie gemaakt hebben de goede keuze geweest is. Dat je op deze bijzondere plek ook zo kan genieten. Het is terug te zien in de foto`s en in de verhalen die je schrijft dat dit plekje toch echt heél bijzonder is. En het fijne is.. jullie wonen niet alleen prachtig, wij als lezers genieten er ook van :-)) Dank je wel daarvoor!

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie herinneringen en vooruitzichten! Geniet ervan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat jullie het zo mooi vinden . prachtige foto's van zon's ondergang
  wat een mooie plek die achter tuin. Weet ook nog goed hoe mijn moeder toen ze er nog woonde
  er ook zo van kon genieten. Tuin ziet er nu ook zo mooi uit
  Adela stuurde me wat foto's vorige week.
  Veel geluk in de komende jaren op de EEgracht. Fijn dat jullie er wonen .
  Peter en Caroline

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...