maandag 24 september 2012

Hoog en droog

12 jaar geleden heeft de boerderij een compleet nieuwe rieten kap gekregen. Het regende toen meer binnen dan buiten, dus het was geen overdaad. Zo af en toe heeft het dak zijn onderhoud nodig. En zeker een rieten dak vraagt een schoonmaak beurt. De huidige tijd zorgt voor een alglaag welke het riet behoorlijk aantast. Eiken die te dicht op de boerderij stonden zijn deels weggehaald en overhangende grote takken weggesnoeid. De dikke moslaag is verwijderd en nieuw riet bijgestopt. Al met al, een flinke schoonheidsbeurt op het dak, alhoewel de tuin langzaam veranderde in een rietveld. Kruiwagens vol zijn er afgevoerd  en zijn verwerkt tussen de vogelbosjes als onkruidremmer. Zo heeft ieder nadeel uiteindelijk ook zijn voordeel.
De orginele oeleborden zijn weer geschilderd door de rietdekkers, gelukkig want het dak is erg hoog en de borden zijn bijna niet te bereiken. Dit jaar hebben we het dak laten behandelen zodat mos en algen geen vat meer kunnen krijgen op het riet.


Heerlijk om te zien dat met de nodige vakkennis en oog voor het ambacht het dak weer langzaam, na twee weken werk, veranderd in een prachtig bijna "nieuw" dak. 

7 opmerkingen:

 1. Je dak ziet er weer prachtig uit die kan er weer een paar jaartjes tegen aan..Mooie foto's heb je gemaakt.

  Fijne dag groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat zo mooi om te zien. Echte vakmensen zijn het, en die laten je huis er weer prachtig uitzien.
  En er kan veel mos zitten op zo'n dak hé.

  Fijne dag, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat vind ik zo mooi een rietendak dat staat bovenaan op ons lijste wat we nog graag willen bij ons huis.
  mooie foto's en geweldig om te zien hoe ze dat doen he ,ik moet er niet aan denken alleen al zo omhoog lopen lijkt me al dood eng.

  het huis kan er voorlopig weer even tegen .

  een fijne week grtjs saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh dat verschil kun je goed zien zeg! en wat een vaklui. Mooie impressie geef je zo met je foto's. Jij zit er straks weer lekker warm bij.
  Fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd mooi een rieten dak, maar het vergt inderdaad wel het nodige onderhoud! Het ziet er weer prachtig uit en jullie (of het dak ;)) kunnen er weer even tegen.

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geweldig mooi! Goed onderhoud is echt noodzakelijk dan hé, maar 't ziet er weer super uit!

  Groet Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik mag er altijd graag naar kijken als vakmensen aan het werk zijn, ook dit lijkt mij mooi om te zien! Ik hoop dat het dak er nu weer een aantal jaren tegen aan kan!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...