vrijdag 3 augustus 2012

Onder de appelbomen

In "de bongerd" de boomgaard staan de bomen met oude historische appelrassen. Ook dit jaar hangen de bomen vol, de takken hangen zwaar van de vrachten appels. Ook de pruimen doen goed hun best. De eerste appels vallen van de bomen en de kar voor aan de straat staat gevuld met zakken appels voor de langskomende fietsers. Voor een klein prijsje kan men zijn fietstassen vullen.

Zelf genieten we van de rijkgevulde boomgaard, de stroken met wilde bloemen en ruige grassen en natuurlijk de schaduw welke de boomgaard opleverd. Onder de bomen is het heerlijk luieren, licht gefilterd door de bladeren laten deels zonlicht door, een prachtig gezicgt die fonkelende lichtjes en de juiste temperatuur om te zorgen dat je niet oververhit raakt.

Op dit moment is het logement weer volop in bedrijf. Gasten maken dankbaar gebruik van de boomgaard, 's ochtends je broodje eten aan de lange tafel onder de appelbomen, maar ook s,avonds kun je lang nagenieten van de ondergaande zon. Maar nu hebben we heel bijzondere gasten. Regelmatig op bezoek en helpen vaak een handje mee. Deze week werd ik verrast met een prachtig tuinhek. Dank je Henk, een prachtig kado, met liefde gemaakt. Heel bijzonder.


 

3 opmerkingen:

 1. Wat ziet dit er mooi uit!! Alleen het idee al van de lange tafel in de boomgaard, zowel 's morgens vroeg (als de wereld nog zo lekker naar de ochtend ruikt) als 's avonds laat! Een prima plek om te verblijven, lijkt mij zo!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat maak jij prachtige sfeerfoto's....ik ga eens even verder kijken naar wat jij zo allemaal doet!! met vriendelijke groeten, sylvia extra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline,

  Wat een prachtige foto's van een mooie gaard!
  Wat een mooi cadeau, met liefde gemaakt is het al helemaal bijzonder.

  Liefs,
  Maïsha

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...