dinsdag 22 november 2011

Tilanus II

Jansen en Tilanus, de twee katten die samen van jongsaf aan een span waren. Er kwam een dag deze zomer dat Jansen alleen overbleef. Het weggetje langs het water is altijd verleidelijk voor katten en auto,s blijven gevaarlijke dingen op 4 wielen. Weer veel verdriet, en het besluit nu nooit meer een kat.

En toen kwam die dag dat Tilanus II buiten rond liep, een kleine jonge en bange kat. Miauwend liep hij door de velden, schuw en zoekend maar niet van plan om zich te laten vangen. s,avonds kwam hij via de tuindeur binnen. Zijn nieuwsgierigheid was sterker dan zijn angst, en misschien ook het knorren van zijn buik.


Tilanus II kwam, onverwachts, zocht zijn plekje en bleef. Nu is het de dikste vriend van Jansen, hij is nog speels, zoekt de warmte en... we hopen dat hij weg blijft bij het water, de weggevaren leert kennen en gaat jagen in de landerijen. Voorlopig is het genieten van deze lieve jonge speelse Tilanus die soms gewoon zijn plekje zoekt om mooi te zijn.

4 opmerkingen:

 1. Wat een dot die TilanusII, hij heeft weer een warm huis gevonden, dankzij jullie.

  groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een knapperd en wat zal hij het fijn hebben bij jullie.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff, ik weet niet hoe jij het doet maar ik kan goed janken nu...wat een schatje en wat heb je je woorden mooi geformuleerd...

  Fijne avond en geniet van je prachtige katten!

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...