donderdag 27 juli 2017

Logeren op de buurt

Ryken, mijn buurjongetje vroeg wie er ging slapen in de bedstee, ik antwoorde dat de bedstede, het bed voor het logeren van de kleinkinderen was. Ik zag zijn gezicht en antwoorde snel.....en voor buurjongetjes die Ryken heten. Het probleem was opgelost. En nu was het zover. De eerste week van de vakantie. Hij wilde toch wel heel graag logeren maar oooh, wat spannend. De eerste nacht was hij soms wakker, ik hoorde hem wel scharrelen en wat spelen met zijn zaklamp, Dat is het leuke van de bedstee....inclusief zaklamp. En om kwart over zeven hebben we het 2 persoons bed gebombardeerd tot 3 persoons bed en samen hebben we naar de wolken liggen kijken. Wat kun je daar veel in ontdekken, schaatsen, een beer, een zonnebril......een spelletje die schijnbaar generaties lang gespeeld wordt want ik herken het zo van toen ikzelf nog klein was. Hele verhalen kun je erbij verzinnen.
 

De 2e dag sliep Ryken door tot 8 uur, hij zal nu wel gewend zijn aan het logeren bij de buren. Maar goed, met een logeerpartijtje ga je toch ook iets ondernemen, het was droog en een wolkenlucht dus de kinderboerderij moest heel leuk zijn in Sneek. Tsja en als je Sneek nog niet op je duimpje kent dan kun je zomaar ergens anders belanden. Het werd het Wilhelminapark. Een prachtig park, aangelegd in het kroningsjaar van Koningin Wilhelmina.









Een prachtig park geworden door de 119 jaar heen. Bomen groeien uit tot reuzenbomen, een prachtig park met koninklijke volières, met heuse rieten daken en prachtige oude binnendeuren. En met de waterpartijen, het overhangende groen en de ijzeren bruggetjes waan je je in de tuinen van Monet.
 
 


Ja en Ryken had zijn eigen beleving van dit (pret) park, een hardlooplaan, bomen meten, boom klimmen en boomlopen. En ja een heus jongen van dagen bankje. De dag kun je plukken zoals hij zich voordoet en de lol was er niet minder om. De volgende keer op naar de kinderboerderij die ik ondertussen weet te vinden.


5 x 2 armen wijd.


 
 
 
 










2 opmerkingen:

  1. Hoi Pauline,
    Wat leuk voor je buurjongen een logeerpartij en dan nog slapen in een bedstede ook.
    Een schitterend park zeg.... en voor zo'n jongeman heerlijk ravotten.
    Jullie huis en tuin is daadwerkelijk een droomplek geworden, prachtig!
    Fijne weekend alvast en lieve groet,
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi park zeg...en wat leuk voor je buurjongetje ...logeren...liefs Ria x ❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...